Podhang Kuning lengkap lirik dan notasi Slendro 9

- Penulis Berita

Sabtu, 23 Juli 2022 - 17:05 WIB

facebook twitter whatsapp telegram line copy

URL berhasil dicopy

facebook icon twitter icon whatsapp icon telegram icon line icon copy

URL berhasil dicopy

Podhang Kuning adalah gending Jawa berbentuk lagu Sragenan dengan mengambil nada atau titi laras Slendro 9. Berikut lirik dan not angka lagu Podhang Kuning lengkap:

Lirik

Podang Kuning terdiri dari 4 bait, yaitu bait 1, bait 2, Reff (bait 3) dan bait 4.

Bait 1

Isuk awan ning omah wis ora krasan

Keluyuran anggolek’i sing tak sayang

Mubeng-mubeng mider anggonku golehi

Ora kroso esuk awan nganti wengi

Bait 2

Eman-eman yen ngerti liyo kang nyawang

Kleyang-kleyang tak sawang mencok ning epang

Gegancangan tak rindek soko kadoan

Sarwo ngoceh dewek’e ngalih pencok’an

Reff (Bait 3)

Welah kae tak jaluk mbok ojo ngece

Podang kuning agawe pikirku koming

Seret ireng tak sawang katon manise

Ati bungah yen klakon dadi duwek’e

Bait 4

Ora bakal hatiku pengiwang liyan

Yen si Podang handudut hati kepranan

Ora mendo hatiku sansoyo ndodro

Tak sranani sun pikat pulute bedo

Notasi

Podhang Kuning Slendro 9

Berita Terkait

Gerongan Winursita Slendro 9
Gerongan Wani wani Slendro 9
Gerongan Utama Slendro 9
Gerongan Tepleg Slendro 9
Gerongan Teja Katong Slendro 9
Gerongan Teja laras Slendro 9
Gerongan Surung Dhayung Mataraman Slendro 9
Gerongan Sri Sudhana Slendro 9
Berita ini 1,497 kali dibaca

Berita Terkait

Sabtu, 20 Juli 2024 - 14:04 WIB

Wisudha Pelog 5

Sabtu, 20 Juli 2024 - 13:56 WIB

Tlutur Playon Pelog 5

Sabtu, 20 Juli 2024 - 13:52 WIB

Timasan Pelog 5

Sabtu, 20 Juli 2024 - 13:49 WIB

Thukul Pelog 5

Jumat, 5 Juli 2024 - 22:18 WIB

Tejaningsih Pelog 5

Jumat, 5 Juli 2024 - 22:15 WIB

Tejanata Pelog 5

Jumat, 5 Juli 2024 - 22:08 WIB

Tejamaya Gurit Pelog 5

Jumat, 5 Juli 2024 - 22:03 WIB

Taliwangsa Pelog 5

Berita Terbaru

Gendhing

Wisudha Pelog 5

Sabtu, 20 Jul 2024 - 14:04 WIB

Uncategorized

Winurteja Pamong Pelog 5

Sabtu, 20 Jul 2024 - 14:02 WIB

Gendhing

Tlutur Playon Pelog 5

Sabtu, 20 Jul 2024 - 13:56 WIB

Gendhing

Timasan Pelog 5

Sabtu, 20 Jul 2024 - 13:52 WIB

Gendhing

Thukul Pelog 5

Sabtu, 20 Jul 2024 - 13:49 WIB